Expositie Arno Veldhoven

Expositie Arno Veldhoven

Ik ben Arno Veldhoven, woonachtig in Vianen, als de expositie begint (in de eerste week van juni) ben ik net 72 jaar.

In 1969/70/71 heb ik een opleiding gedaan in vrij tekenen en reclametekenen. Door dat laatste kreeg ik een fascinatie voor cirkels en ik ben hiermee gaan ‘spelen’.
Zo ontstonden langzaam de ‘boeketten’.

Tijdens het vrij tekenen was er een opdracht om met dingen die je in huis had, d.m.v. stempel/druktechniek iets te maken. Zo kwam ik op het idee van mijn bos, gemaakt met o.a. spons, pijpenreinigers, doorgesneden aardappel en kurk.

Later heb ik, voor verschillende organisaties, affiches gemaakt en zelfs een LP-hoes ontworpen. Door mijn baan als theatertechnicus bij de stadsschouwburg te Utrecht verdween de tijd en de rust voor het tekenen. Voordat ik met pensioen ging heb ik nog een aantal jaren gewerkt in het depot van het Centraal Museum. Dus ik heb altijd wel een binding met kunst gehad.

Anderhalf jaar geleden heb ik deelgenomen aan een multi-expositie in de ‘Kunstplaats’ te Leerdam. En pas geleden in de ‘Lekpoort’ te Vianen. Tegenwoordig heb ik het tekenen weer opgepakt, wel een beetje in ‘samenstellingen’ en/of ‘kijkdoos’-vorm.